فصل دوم پايان نامه نظريه ها و عوامل موثر در شكل گيري هويت

فصل دوم پايان نامه نظريه ها و عوامل موثر در شكل گيري هويت
فصل دوم پايان نامه نظريه ها و عوامل موثر در شكل گيري هويت
در 34 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc
قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه
چارچوب نظري پايان نامه روانشناسي با موضوع سبك هاي هويت
در اين بخش از اين فصل به بررسي هويت و نظريه هاي مختلف در اين زمينه و عوامل موثر در شكل گيري هويت مي پردازيم.
2-1-1 نوجواني و كسب هويت
يكي از جنبه هاي رشد فردي و اجتماعي در دوره نوجواني كسب هويت است و مي توان گفت كه يكي از وظايف اصلي نوجوانان در جامعه، يافتن پاسخي عملي به اين سوال است كه «من كيستم؟» هرچند قرن ها پيش به اين موضوع پرداخته شده ولي در چند دهه اخير در مركز توجه روان شناسي قرار گرفته و اولين بار اريك اريكسون به طور جامع به آن پرداخته است (ابوالقاسمي، 1386).
هويت عبارت است از افتراق و تميزي است كه فرد بين خود و ديگران مي گذارد. هويت شخصي يك سازه و ساختار بدني، رواني و اجتماعي است. يعني شامل برداشت بدني و طرز فكرها و عقايدي مي شود كه معرف فرد است و نحوه ارتباط با ديگران را نيز مي سازند(احمدي، 1382).
نوجوان به طور دايم، براي كسب هويت تلاش مي كند، تلاشي كه هم خود را به تلاطم وا مي دارد و هم ديگران را. نوجوان متوجه مي شود كه در جسم، افكار، هيجان ها، آرزوها و روابط با ديگران دگرگونيهايي به وجود مي آيد. همگام با اين دگرگوني، نوجوان متوجه مي شود كه وجود دارد، تغيير مي كند و مي خواهد تغيير كند در لابه لاي اين جوش و خروش تغيير شكل هاف باز اوست كه خود را تعريف مي كند(وندر زندن، 2001؛ ترجمه گنجي، 1384).
نوجوانان و بزرگسالاني كه احساس هويت در آنان قوي است خود را افرادي مجزا و متمايز از ديگران مي دانند. كلمه فرد كه معادل كلمه شخص است، نشان دهنده نيازي همگاني به درك خود به عنوان كسي كه به رغم داشتن چيزهاي مشترك با ديگران، از آن جداست. نياز به ثبات راي و حس يكپارچگي نيز ارتباط نزديكي با آن نياز همگاني به درك خود دارد. وقتي كه از يكپارچگي خود سخن مي گوييم، مقصود جدايي از ديگران است و در عين حال يگانگي خود، يعني انسجام عملي نيازها، انگيزه ها و الگوهاي واكنش شخص((ماسن، كيگان، هوستون و كانجر؛ ترجمه ياسايي، 1387؛ .ابوالقاسمي، 1386).
2-1-2 نظريه اريكسون: هويت در برابر سردرگمي نقش
اريكسون (1950، 1968) اولين كسي بود كه هويت[1] را به عنوان پيشرفت مهم شخصيت نوجوانان و گامي مهم به سمت تبديل شده به بزرگسال ثمر بخش و خوشحال تشخيص داد. تشكيل هويت عبارت است از اينكه مشخص كنيد چه كسي هستيد، براي چه چيزي ارزش قايليد، و تصميم گرفته ايد چه مسيري را در زندگي دنبال كنيد(برك،2007؛ ترجمه سيد محمدي، 1387)؛ و به عبارت ديگر اريكسون هويت را به صورت احساس نسبتا پايدار از يگانگي خود تعريف مي كند(بيابانگرد، 1389)؛ و نوجوان براي رسيدن به يكپارچگي بايد احساس كند كه آنچه بنا به قراين موجود در آينده خواهد شد تداوم پيشرفته آن چيزي است كه در سالهاي طفوليت بوده است (ماسن و همكاران، 1387).
به عقيده اريكسون، نوجوان، براي استقرار هويتي كه ثبات عاقلانه داشته باشد، بايد به اين نوع سوالات پاسخ دهد«من كيستم؟»، «در آينده چه كسي خواهم شد؟»، «چرا اين يا آن نيستم؟». در جريان بلوغ جنسي و نوجواني، تمام هويت ها و تداوم هايي كه كودك قبلا بر آنها تكيه مي كرد، زير سوال مي رود، زيرا بدن او، مثل دوران خردسالي، سريعتر رشد مي كند و افزون بر اين، از نظر رشد اعضاي تناسلي كاملتر مي شود(وندر زندن، 2001؛ ترجمه گنجي، 1384).
به عقيده اريكسون درك هويت فردي مستلزم تقابلي رواني اجتماعي است، به عبارت ديگر نوجوان بايد بين آن تصوري كه از خودش دارد و آن تصوري كه از استنباط و انتظار ديگران از خودش دارد هماهنگي ايجاد كند. تاكيد اريكسون بر اينكه درك فرد از هويت خود دست كم تا حدودي، با واقعيت اجتماعي ارتباط دارد اهميت بسيار دارد؛ اريكسون بر اين مسئله تاكيد مي كند كه طرد شدن از طرف افراد يا اجتماع ممكن است باعث شود كه كودك از هيچ راهي نتواند در خود احساس هويتي قوي و مطمئن پيدا كند(ماسن و همكاران؛ ترجمه ياسايي، 1387).
[1] indentity
برچسب ها : فصل دوم پايان نامه نظريه ها و عوامل موثر در شكل گيري هويت , فصل دوم پايان نامه نظريه ها و عوامل موثر در شكل گيري هويت , مباني نظري پژوهش , پيشينه پژوهش , فصل دوم پايان نامه