فصل دوم پايان نامه با موضوع سلامت

فصل دوم پايان نامه با موضوع سلامت
فصل دوم پايان نامه با موضوع سلامت
در 52 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc
قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه
چارچوب نظري پايان نامه روانشناسي با موضوع سلامت
سلامت
سلامتي به عنوان يك حق بشري ويك هدف اجتماعي در جهان شناخته و براي ارضاي نيازهاي اساسي و بهبود كيفيت زندگي انسان حياتي است . انسان براي يك زندگي موفقيت آميز نيازمند برخورداري از آرامش، سلامت وكارآمدي درابعاد زيستي ، رواني – اجتماعي مي باشد. سلامتي بخش اصلي يك زندگي با طراوت است و مدارس نقش مهمي در آگاه ساختن كودكان و نوجوانان پيرامون مهارتهاي زندگي است. سلامت كيفيتي از زندگي است كه تعريف آن مشكل واندازه گيري واقعي آن تقريباً غيرممكن است . متخصصان تعاريف متعددي از اين مفهوم ارائه داده اند اما تقريبا همه تعاريف موضوع مشتركي دارند و آن مسئوليت در قبال خود وانتخاب سبك زندگي سالم است .
معمولترين تعريف سلامت در نظام نامه سازمان بهداشت جهاني به شرح زير صورت گرفته است، "سلامت حالت كامل آرامش و كاميابي زيستي ، رواني و اجتماعي است وصرف فقدان بيماري يا معلوليت (ناتواني)، سلامت نيست " از نظر داوني و همكارانش (1996) اين تعريف جنبه هاي مثبت و منفي دارد . به اعتقاد آنها ، در قسمت او از اين تعريف، سلامت درعبارت بيان شده يعني حضور يك كيفيت مثبت و خوب بودن . در قسمت دوم تعريف ، سلامت از ديدگاه منفي در نظر گرفته شده است چرا كه كلمات فقدان بيماري يا ناتواني را بكار برده است و كلماتي كه مفهوم منفي به همراه دارند" .اين تعريف با در نظر گرفتن هر دو جنبه ، اين مطلب را القا مي كند كه سلامت واقعي شامل پيشگيري از بيمار شدن سلامت واقعي شامل پيشگيري از بيمار شدن (مانند ناخوشي ، آسيب وبيماري) است وهم ارتقاي سلامت مثبت را در بر مي گيرد (كريستين ،2000،ترجمه سهرابي،1380).
بنيارد (1996) تعريف سلامت بر مبناي حالت كامل صحت و آسايش زيستي ،رواني و اجتماعي را مورد انتقاد فرار داده و اظهار مي دارد كه رسيدن به آن حالت در عمل خيلي مشكل است . از سوي ديگر اين تعريف از عوامل گسترده اجتماعي ، اقتصادي و سياسي كه ممكن است در اين حالت سهيم باشند ، غفلت كرده است )جليليان،1392).
ادلين وهمكاران1999،كاكي،1386) سلامت را يك روش كنش وري وحدت يافته مي دانند كه فرد طيف تعادل وجهت هدفمند را با محيط يعني جتيي كه در آن كنش وري خود را آشكار مي سازد نگه مي دارد.
سلامت هميشه در طول تاريخ بشر را به خود مشغول كرده است تدوين برنامه هاي تربيتي و بهداشتي براي حفظ سلامتي و مطالعه، پيشگيري و درمان بيماري ها نمونه اي از اين اقدامات بشري است(وليزاده،1391).
2-2-1 -الگوي سلامت
دانشمندان در تعريف سلامت سه الگو را برگزيده اند :
2-2-1-1- الگوي پزشكي
عقيده الگوي پزشكي اين است كه سلامت يعني فقدان يك يا چند مورد از موارد مرگ،بيماري وناتواني، بنابراين اگر فرد بيمار يا اينكه در حال مرگ نباشد در هر حالتي كه باشد سلامت است. معتقدان اين الگو عمدتاً بر زيست شناسي بيماري تأكيد دارند و تمايل دارند كه حالت بدن وكاركرد دستگاهها و اندام مختلف بدن بر سلامت تأثير دارد ودر سالم بودن آنها فرد سالم است. و حالت بيماريها را بع عوامل بدني مربوط مي دانند. در اين الگو به مشكلات اجتماعي و اقتصادي و ديگر مشكلاتي كه بر سلامت تأثيرمي گذارد، اهميتي داده نمي شود وسلامت، از طريق معالجه ودرمان بيماري يا توان بخشي آن قسمت آسيب ديده، بدست مي آيد. اين الگو به دليل تأكيد بر زيست شناسي محدوديتهايي دارد كه با اين محدوديتها قادر به ايجاد وسلامت كلي و همچنين سبك زندگي سالم نيست ونمي تواند در اين راه موفق باشد(شهيدي وحمديه،1381).
2-2-1-2- الگوي محيطي
اين الگودربارهي خطرات وصدماتي كه محيط به سلامت انسان وارد مي كند بحث مي نمايد. در اين الگوسازگاري فرد با محيط به هنگام تغييرشرايط تعريف شده است. اين الگوبرخلاف الگوي زيستي به عوامل محيطي وتأثيرات وضعيت اقتصادي واجتماعي وآموزش نيز توجه دارد و اين عوامل را به سلامت انسان تأثير گذار مي داند وبه طور كلي مي توان گفت كه بر وضعيتها وشرايط خارج از فرد كه بر سلامت او تأثير مي گذارند تمركز دارد. براساس اين الگو بيماري يا عدم بيماري به معناي ناسازگاري يا سازگاري انسان با تغييرات محيطي و تعاملات محيطي است(همان منبع).
2-2-1-3- الگوي كلي نگري
اين الگو بر اساس كليت شخص نه بر اساس بيماري يا عدم بيماري، سلامت را مي سنجد. مي توان گفت مجموعه اي از هردوالگو ذكر شده پيشين است.
....
برچسب ها : فصل دوم پايان نامه با موضوع سلامت , فصل دوم پايان نامه با موضوع سلامت , پيشينه پژوهش , مباني نظري , مباني نظري پژوهش